i will never make a promise that I can't keep, i promise that your smile ain't gon' never leave.

     Zdravím vás a opäť pekne vítam! Pýtate sa... Opäť? Tí, ktorí ma už poznáte, znova sa s vami rada zvítavam. Tí, ktorí ste tú noví, som Kejmy Tatranská, čerstvá absolventka prvého vysokoškolského stupňa študijného odboru textilný a odevný dizajn v Liberci. Pôvodom Slovenka, zatiaľ ešte stále žijúca v Čechách... A viac? Odkedy som tu bola naposledy, veľa sa zmenilo. 

     Asi by ste radi vedeli, prečo som na blog prestala prispievať. Posledný článok sa objavil presne posledný deň v roku 2015. Nebolo plánom zavŕšiť svoje dlhoročné písanie presne v ten daný deň a začať rok 2016 s úplne s čistým štítom. Poznáte to - skúškové, veľa práce... Blog už pre mňa nebol to, čo som robievala s láskou. Z vášne sa stala starosť, to krásne kúzlo a chuť ďalej pridávať nové články, sa jednoducho vytratili. Písanie článkov sa stalo príťažou, denno-denným bremenom mojich myšlienok, a z prispievania sa stala povinnosť. Povinnosť, ktorá ma pripravovala o rozum... Vlastný psychický tlak prispievať každý deň, množstvo nezodpovedaných emailov, rozpísaných článkov, balíčkov... Nebola som to ja, pohltilo ma to, nebola som šťastná, psychicky v podstate na úplnom dne a začalo sa mi to vymykať z pod kontroly... Stala sa zo mňa chodiaca kôpka nešťastia, samotár, ktorý nevedel rozprávať o ničom inom, ako je povinnosť prispieť ďalším a ďalším a ďalším článok...

     A tak som z jedného dňa na druhý jednoducho neprispela... Odkladala som to na následujúci deň, a tak ďalší a ďalší... Až som nad tým úplne prestala uvažovať. A vydýchla si. Rok 2016 mi priniesol množstvo nečakaných zvratov, množstvo nových príležitostí, úžasných ľudí, ale hlavne čas na "oddych", relax vlastných myšlienok, spoznávanie samej seba, vnútorný pokoj a priestor na sebarealizáciu, sebarozvíjanie a tvorbu toho, čo najviac zbožňujem! Niečo málo ste mohli vidieť na mojom instagrame, kde som ako @lady_kejmy neprestala uverejňovať fotografie. Ten rok som spoznala svojho úžasného a talentovaného priateľa, ktorého fotografie budete môcť vidieť v blížiacich sa článkoch. Jeho doterajšiu tvorbu si môžte pozrieť na jeho instagramovom profile @zahorizont. Dostala som príležitosť reprezentovať vysokú školu na univerzite v Xi'an-e v Číne, čo bol pre mňa obrovský zážitok! Predĺžila som si štúdium o rok a využila možnosť vycestovať s projektom Erazmus, ktorý mi umožnil semester štúdia na akadémií umenia v Lodži v Poľsku. Nabrala som veľa nových skúseností, spoznala množstvo skvelých ľudí a získala nový pohľad na to, kam by som sa chcela uberať. Založila som si druhý instagramový profil, ktorý slúži ako priestor na moje vlastné virtuálne portfólio, ktoré nájdete ako @kejmy.tatranska.design. Tento rok som sa vrátila späť do Liberca, úspešne ukončila prvý stupeň vysokoškolského štúdia s bakalárskym titulom a bola prijatá na naväzujúce štúdium na tri univerzity... Teraz ma čaká ťažké rozhodovanie a nová cesta môjho života, o ktorú som sa rozhodla s vami podeliť!

     A tak som späť. Tu a teraz. A teším sa z toho! Však bude to všetko úplne inak. Nebudem prispievať preto, že musím, ale preto, že chcem. Neplánujem uzatvárať nejaké nezmyselné spolupráce... Teda áno, plánujem spolupracovať, ale nie úplne tak, ako doteraz. Nemám záujem písať články o veciach, ktoré nesúvisia s tým, čo rada robím. Túžim opäť zas veľa fotiť. Fotiť krásne slečny, prispievať "editoriály", spolupracovať s rôznymi talentovanými fotografmi, make-up artistmi, modelkami či nemodelkami... Všetkými talentovanými ľuďmi, ktorí budú mať chuť zdieľať svoju úžasnú prácu spolu so mnou prostredníctvom tohto blogu. Bude tu veľa inšpiratívnych článkov, diy tutoriálov a textilných kreácií, s ktorými sa s vami veľmi rada podelím!

     Bude to priestor plný talentu! Opäť môj malý svet, ktorý často nebýva ružový, ale je môj a tu aj váš! Ďakujem veľmi pekne za vašu priazeň, ktorú ste mi tie roky dávali. Ani si neviete predstaviť, ako si to cením a preto sa opäť teším na spoločnú cestu plnú vľúdnych slov a krásnych fotografií! Jedna vec, ktorá sa nezmenila je záver s jednou z piesení z môjho playlistu a ešte raz vás tu pekne vítam a prajem vás krásne chvíle tu strávené!

PS. : Pridám mini-sériu posteľových fotografií, ktoré nájdete tiež na mojom instagrame.


PHOTOS BY : Kejmy Tatranská | @lady_kejmy  /// PHOTOS in the photobook : Photographka | @photographka 

You Might Also Like

11 Comments

  1. Ach konečne si späť! <3

    ReplyDelete
  2. Občas je lepší si odpočinout. A souhlasím s tím, co píšeš. Psát by se mělo pro radost, ne jako povinnost :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno, ďakujem! budem to zas robiť s láskou a veľkou vášňou :).

      Delete
  3. vždy, keď človek cíti, že niečo nejde, ako by malo, treba si dať pauzu ;) je super, že si za ten rok postíhala také skvelé veci a teším sa na ďalšie články :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. pomohlo mi to, ale začalo mi to chýbať... :).
      aj ja sa veľmi teším a ďakujem!

      Delete
  4. Teším sa na tvoje nové články! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne, aj ja sa na ne teším! :).

      Delete
  5. Jsem moc ráda, že jsi zpět! Ten blogový prostor byl bez tebe o moc chudší.. Ale jsem ráda, že ti to pomohlo si odpočinout a věnovat se naplno jiným věcem. Tak, vítej zpět má milá. :)
    A jestli ti to udělá radost-kdysi dávno jsem u tebe vyhrála tebou šitou kabelku z pánského obleku a pořád ji ráda nosím a všichni ji chválí :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. óóó, ďakujem za krásny komentár! naozaz naozaj veľmi pekne!!! vždy ma tvoje komentáre nesmierne potešili a presne preto som rada spať, pre ľudí, ako si ty, ktorých si nesmierne vážim! :).
      čožé? srsly? naozaj ešte drží?! :O tak to ma teší ešte viac! a veľmi veľmi veľmi! ^^.

      Delete
  6. our Aerocity Russian Call Girls, you crave and on your conditions but not one Aerocity Russian Call Girls difficulty or problem. Wish to get a girlfriend for an hour or many to make you happy from an exhausting day? Aerocity Russian Call Girls Or do you want a frolicsome escort to help you and relish your Saturday and Sunday travel ideas? Aerocity Russian Call Girls We can deliver you the ultimate woman as per your needs – no matter what’s the needs are.

    ReplyDelete